Inspiráció

Legyél több!

Amivel mások sokat foglalkoznak, nekünk miért ne menne?

Kreatív alkotóként, amikor még csak szemezgettem a szakmával, észrevettem, hogy valahogy tudat alatt talán, de kialakítottam egy napi rutint amit szinte minden nap végrehajtok. Lássuk csak mik azok a dolgok amik hozzásegíthetnek minket, hogy jobbak, eredményesebbek lehessünk.

Ébredj korábban!
Sosem voltam a korán kelés híve, imádtam az ágyban lustálkodni, és megnézni munka előtt az aktuális Jó barátok részt, egy finom gőzölgő kávé társaságában. Nos ezt mindaddig szuper dolognak tartottam, míg egyszer csak rájöttem, hogy mi lenne, ha azt a 35 percet nem Ross és Rachel kapcsolati problémáinak szentelném, hanem elolvasnék pár oldalt az új könyvemből, munka előtt egy kis edzéssel kezdeném a napot, vagy gyakoroljak egy kicsit a Wacom táblámon. Sokkal jobban éreztem magam a nap során, hogy tudtam, mielőtt bezártam magam mögött az ajtót, már tettem valamit, hogy jobb legyek, vagy csak hogy jobban induljon a napom.

Egy kis relax!
Imádom ezt a szót! 😀 Legfőképp azért, mert saját magamról tudom, hogy ha megcsináltam egy projektet, képes vagyok még órákig felette ülni, és babrálni a görbékkel, vagy a színekkel. Ezért mindig azt csinálom, ha úgy érzem rendben van, kiszellőztetem a fejem és 10-15perc múlva újra ránézve már maximálisan tudom, hogy pontot tehetek a végére.

Környezeti hatások!
Az első dolog amit nagyon szerettem volna mikor az új lakásunkba költöztünk az az ideális dolgozósarok. Sosem tudtam csendben dolgozni, vagy a konyhában rajzolgatni. Fontos volt, hogy az én stílusomat tükrözze, meglegyen a harmónia, az ideális fényviszonyok, pár inspiráló kép, és egy szuper háttérzene ami motivált. Tanulmányok is bizonyítják, hogy a kreatív elme sokkal hatékonyabban működik, ha a háttérben valami megtöri a csendet. Sok művész, festő, vagy zeneszerző ezért nyilatkozik úgy, hogy az első ihlet egy kávézóban kezdődött ahol némán csak merengett.

Egyszóval, néha hagyjuk el a lustálkodós reggeli rutint, és kezdjük a napot valami olyan dologgal, ami előbbre viheti a sikereinket.