Egyéb

Korallvörös….2019 színe

Örültem mikor megláttam, hogy a lila után egy abszolút kedvelt szín kerül fel a év színei közé. Jól kombinálható pasztell színekkel. Harmonikus a szürke világosabb árnyalataival, és a türkizzel igazán ütős kombó, friss és lendületet sugárzó kettős. Érdekes lesz vele alkotni, ugyanis biztos vagyok benne, hogy belecsempésszük majd pár kreatívba.

KORALL (vöröses narancssárga)
Korall: kemény, mésztartalmú anyag, amely apró tengeri lények csontvázaiból épül fel. Lehet vörös, rózsaszín és fehér – a mélységtől függően.
Szimbolikus jelentése: szeretet, empátia, önmagunk szeretete. Jó függőségi viszony kialakulása, a függetlenség megmaradásával. A tenger koralljai is így élnek: együtt, de külön. A korall személynek nagyon jó érzéke van a közösség és a kölcsönös kapcsolódás iránt (a korall ásványként tükrözi ezt úgy, hogy elveszti a színét, ha eltávolítják abból a környezetből, amelyben nőtt).
Érzelmi jelentése: segít a rossz kapcsolatok, félelmek elengedésében, a viszonzatlan szerelem, szeretet feldolgozásában, feladataink, életterhünk szeretetteljes elfogadásában. A boldog szerelem színe.