Egyéb

A sikeres vállalkozás indítás, 6 lépésben – Think Design

Amikor az ember érzi, hogy kitörni vágyik, és képes lesz valami egyedülállót létrehozni, akkor megvan a kellő lendület és motiváció, hogy elindítsa saját vállalkozását!
Vállalkozni azonban nem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják! Összeírtam pár lépést, amivel mindenképp érdemes számolni! Lássuk….

1. Amikor megvan az ötlet!

Érdemes olyan ötlettel elindulni, ami kellőképp kiforrott, és tudatosan átgondolt.A vállalkozásod tevékenysége legyen olyan, amihez valóban értesz, és amiért ha nem fizetnének, akkor is szeretnéd csinálni. 

2. Teszteld le, hogy ne érjen csalódás!

Legyen egy átfutási időd, amikor teszteled a tudásod, a folyamatokat, és java részt, mindig legyél elégedett a végeredményekkel. Tudjuk jól, hogy vannak olyan vállalkozási formák, amik minimális tőkével is remekül tudnak indulni. De amikor ez nem opció, és szükséged lehet a bérleti díjakktól a különböző beruházási eszközökön át, az alkalmazottak bérei megfizetésére is stb. akkor bizony számoljunk jó előre a költségekkel is.

3. Hivatalos ügyintézés

Kft, Bt, Kata, stb… Válaszd ki azt az adózási formát ami a legoptimálisabb lesz a vállalkozásodnak. Ezt mindenképp egy könyvelő segítségére bízd, és ne a neten összegoogle-zott válaszokra bízd. Érdemes olyan könyvelőt választanod, akire hosszútávon is számíthatsz. Hidd el hatalmas segítségedre lesz, hiszen Ő lesz az aki átirányít Téged a különböző hivatali helyekre, és megmondja, hogy pontosan, mit és hogyan intézz el. Így lelkiismeret-furdalás nélkül indíthatod be a vállalkozásod, és nem lesz semmiféle hiányosságod.

4. Célok

Tűzz ki Célokat! Segítik a motivációd, és erőt adnak, hogy miért érdemes éjjel-nappal melóznod. Én  kettő óriási célt tűztem ki magamnak. Az egyik olyan cél volt, amire nagyon vágytam mikor becsuktam a szemem és arra gondoltam mi lesz 3-4 év múlva. Előrelátható és nem tűnt annyira reményvesztett dolognak. A másik… hát a másik viszont olyan messze van, mint Makó, Jeruzsálemtől. 😀 De le van írva…és jó érzés néha rápillantanom.

5. Megfelelő arculat kialakítása!

Kulcsfontosságú, hogy ezt a részt semmiképp sem ugord át! Mennyivel szebben prezentálhatod az új vállalkozásod, ha kompletten egyben van, és ezt a kívülállók is így látják. Főleg a potenciális ügyfeleid, vagy vásárlóid! Ha szép összhang van a színek és a formák között, ha a tevékenységi köröd és a logód kiegészíti egymást, akár egy pazar névjegykártyával is.
Bővebben itt: http://www.thinkdesign.hu/branding-arculat/

6. Működtesd!

Fejleszd, képezd magad! Legyen egy üzleti terved. Szomjazz a tudásra és azt fektesd be a vállalkozásodba. Magától nagyon ritkán működnek a cégek, így muszáj tenned azért, hogy dobogjon a szíve. 😉
Egy vállalkozás olyan, mint egy párkapcsolat, ha elfogy a tűz és a szenvedély, akkor egy idő után azt fogod észrevenni, hogy romokban az egész.
Vállalkozónak lenni, az egyik legszabadabb érzés a világon, de ne feledd…

Lesznek olyan napok, amikor kettőt hátra kell lépned, hogy hármat léphess előre.