Blog

4+1 jel ami arra utal, hogy rendbe kell szedni a weboldalad!

Csúszott egy picit ez a bejegyzésem, de szerettem volna erről is írni, vázlatszerűen, pár gondolatot. Mini kis összeállításomban, olyan pontokkal találkozhatsz, amire mindenképp figyelned kell, ha nem akarod, hogy hitevesztett legyen az oldalad.

1.

Tudtad, hogy a netezők 80%-a már mobilon keresi fel a weboldalakat?
Ha ott szétcsúszik az egész, és az olvasónak kell összehúzni és kibogarászni a sorokat, az pont annyival lesz egyenlő, mintha egy üres fehér felülettel találkozna. Ez egy olyan kényelmi funkció, ami már elengedhetetlen.

2.

Amikor az oldal felépítése már súrolja a retró fogalmát, akkor rossz úton jársz. Ha régi lemezlejátszókat, vagy bakelitlemezeket árulsz, akkor profilodba vág, de ha nem, akkor frissíts.
A színek, a formák, a betűk nagyban felelősek azért, hogy a látogató mennyit tartózkodik az oldalon.

Hidd el, már messziről látszani fog, ha 8 éve hozzá sem nyúltál.

3.

Nincs cél – Nincs eredmény!
Legyünk őszinték! Olyan nincs, hogy nem akarsz valamit eladni. Értékesíts és adj lehetőséget arra, hogy kapcsolatba tudjanak Veled lépni. Egy bemutatkozó oldalt is egy kitűzött cél miatt hozol létre…irányítsd az olvasód szemét, megfelelő CTA gombokkal, és hatást fokozó szöveges tartalommal. Vajon a képen lévő oroszlán a megfelelő hatást váltja ki a lányokból? Igen…mert a nap végén nem a finom délutáni kávéról fognak majd beszélni, hanem arról, hogy mekkora frászt kaptak amikor 2 méterre tőlük, rájuk üvöltött az oroszlán.

4.

A ló másik oldala,

Sokszor, a mai napig találkozok olyan oldallal, aminek a szöveges felépítése vetekszik egy kisebb regény oldalaival. A tördeletlen sorok, a képi tartalom hiánya nem vezet eredményes oldallátogatáshoz. Visszalépési arány kb. 80%.  Ne akard ezt…


...és még pár apróság!
Bevallom, őszintén, egyszer én is beleestem ebbe a hibába! Egy nagyon amatőr hibába!
Épp futott egy hirdetésem, és a hozzá tartozó linket hibásan linkeltem be a hivatkozáshoz. A látogatóm a 404-es mágikus hibaoldalon landolt. No comment! Tanulj ebből Te is.

Figyelj a helyes indexképekre!
Nem mindegy, hogy a linked hogyan jelenik meg a legtöbb felületen. Ha nem figyelemfelkeltő, ha nem mutatja a link mögötti tartalmat, érdeklődési kört, akkor hiányérzet jöhet létre a látogatóban.

Természetesen ezek csak alappillérei egy sikeresen futó weboldalnak. Számos olyan dologgal kell még kiegészítened, mint a rendszeres tartalomfeltöltés, a frissítések, karbantartások,  keresőoptimalizálások és még sorolhatnám.

Valamelyik pontban felismerted a SAJÁT weboldalad? Olvass a megoldásról bővebben!